O le a le mea o loʻo faʻapipiʻiina ai le apa e le faʻapipiʻi, e afaina ai le soifua maloloina o tagata?

Non-stick pan e tusa ai ma le faʻavasegaina o le non-stick coating, e mafai ona vaevaeina i: Teflon coating non-stick pan and ceramic coating non-stick pan

1. Ufiufi Teflon

O le faʻapipiʻi e le faʻapipiʻi masani i lo tatou olaga o le Teflon coating, faʻasaienisi ua lauiloa o le "polytetrafluoroethylene (PTFE)", o se polymer e sili ona mautu a le tagata, e le tali atu i soʻo se mea, soʻo se alkali malosi malosi e le mafai ona fesoasoani i ai.
I le taimi lava e tasi, o le PTFE o le coefficient laʻititi o le feteʻenaʻiga i totonu o le malo, o le pito sili ona maualalo o le faʻalavelave, o le mea lea o le maualuga o le lubricity ma le maualuga e le faʻapipiʻiina e faʻaaogaina lautele i meaʻai kuka e leai ni laʻau, foia le faʻafitauli o pusa pipii na afaina. tagata lautele mo le tele o tausaga.
Pau lava le toe faʻafoʻi o le PTFE e le mafai ona faʻafefe i le maualuga o le vevela, ma o le a amata ona faʻafefe pe a vevela i luga o le 260 ° C ma amata ona faʻafefe i le 327 ° C.E afaina i le tino o le tagata le pa'u non-stick?E mafua ai le kanesa?Sa avea ma mataupu vevela o popolega lautele, o le mea moni, e le tatau ona tatou popole i ai, ona o mafuaaga nei.
Muamua lava, o le falai a le aiga, o le maualuga e na o le fitusefulu i le valusefulu pasene o le suauu vevela, e uiga i le 200 ℃, e le lava e faʻaumatia ai le PTFE;e tusa lava pe e te susunuina moni le suauu vevela o le ivasefulu pasene vevela, e tatau ona e popole i aafiaga leaga o ipu mu, ae le o Teflon volatile.
Ua maua suʻesuʻega i le tulaga o le sili atu i le 400 ℃, PTFE volatile gas e afaina ai manulele, e leai se faʻamaoniga e afaina ai tagata, o le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi na o le faʻavasegaina o le PTFE o se vaega 3 o mea faʻamaʻi, o lona uiga, leai. faʻamaoniga o mea leaga, tutusa le faʻavasegaina o mea e pei o caffeine, vali lauulu.
O le a le mea e sili atu ona mafua ai le atuatuvale o mea faʻaopoopo PFOA ma PFOS i le gaosiga o le PTFE i le taimi ua tuanaʻi, o loʻo faʻavasegaina o mea oona i le vaega 2B.O le ata tifaga "Blackwater" e uiga i le afaina na mafua ona o le lafoaia o le PFOA i totonu o le vaitafe.
Ae ui i lea, o le mea faʻafefeteina o le PFOA ma le PFOS e naʻo le 52 ℃, o le vevela o le 189 ℃, e pei ona taʻua muamua, o le mea e le faʻapipiʻiina le vevela maualuga o le sintering e mafai ona sili atu i le 400 ℃, PFOA ua leva ona mu, ma PFOA ua i ai nei. ua leva ona faasaina i le tele o atunuu, matou te tuuto atu foi i le BETTER COOK o oloa uma e le o iai le PFOA.
O le mea lea, e le tatau ona e popole e uiga i Teflon non-stick cookware o le a aumaia ai faʻafitauli o le soifua maloloina, ia mautinoa o le faʻaaogaina o

2. Fa'apipi'i sima

O le faʻapipiʻi sima e le o se faʻapipiʻi e le faʻapipiʻi e faia i le sima, o se faʻapipiʻi e faia i minerale inorganic ma polymethylsiloxane fusion, o le lelei e sili atu le saogalemu nai lo Teflon, sili atu ona tetee i le maualuga o le vevela (450 ℃), foliga o le palasitika e sili atu le malosi.
Ae ui i lea, o le faʻapipiʻi sima e leai ni laʻau e sili atu le maualalo nai lo le Teflon non-stick pan, ma e matua faigofie lava ona paʻu ese, o le olaga tautua e matua puupuu lava, pe a fai o le Teflon masani e leai se paʻu e maua mo le 1 tausaga, o le ceramic non-stick. e na'o le 1-2 masina e mafai ona fa'aoga ai le apa fa'apipi'i, o le tau e matua maualalo lava, e le fautuaina le KUKA SILI.

p1

p2

p3

p4


Taimi meli: Nov-10-2022